Relatieweekend

In een Hart voor je Relatie weekend trekken we anderhalve dag samen op. We ontvangen jullie op vrijdagmiddag rond 17.30 uur en sluiten zaterdag aan het einde van de middag af.

In de eerste plaats geven wij ruimte aan wat er speelt in jullie relatie. Dat doen we door een luisterend oor te bieden en een open gesprek met elkaar te hebben. Samen met jullie kijken we naar wat er speelt, hoe dit invloed heeft op jullie relatie (en gezin) en welke stappen jullie zouden kunnen zetten om jullie relatie te verdiepen en verstevigen.

In onze gesprekken kan het gaan over alles wat jullie raakt. In jullie persoonlijk leven, huwelijk, de opvoeding en het gezin. Wat wij aanreiken komt vanuit onze eigen levenservaring en opleiding en is gebaseerd op psycho-pastorale inzichten en christelijke waarden. We gebruiken de tijd met elkaar voor gesprekken, persoonlijke opdrachten, een gezamenlijke maaltijd, een wandeling, gebed- of stiltemoment. Bij de invulling van de tijd laten we ons vooral leiden door de vragen en uitdagingen die er bij jullie leven. Alles wat jullie met ons delen blijft vertrouwelijk. Wij geloven dat vertrouwen, respect en veiligheid de basis zijn voor een goed resultaat.

Hoe verloopt een relatieweekend?

Veel stellen vragen hoe zo’n weekend verloopt. In het kort ziet het er als volgt uit: vrijdagavond beginnen we met een kennismaking en gezamenlijk maaltijd. Aansluitend bespreken we jullie vraagstelling en stellen we verdiepende vragen. Zo krijgen we met elkaar helder waar jullie prioriteiten liggen en wat jullie zelf willen bereiken. Op de zaterdag komen wij met een voorstel voor een programma wat aansluit op jullie vraagstelling. Dat is iedere keer weer anders omdat we uitgaan van jullie vraag. Gedurende het programma koppelen we steeds terug om te checken of wat wij aanbieden aansluit bij jullie behoefte. Na de lunch is er ruimte voor ontspanning en tweede helft van de middag pakken we de draad weer op. Aan het einde van de middag ronden we af en evalueren we het weekend.

Overnachten in sfeervolle gastenkamer

Jullie overnachten in onze sfeervolle gastenkamer die een eigen opgang heeft en een eigen badkamer met douche en toilet. Het is eventueel mogelijk een extra overnachting bij te boeken.

Onze gastenkamer en woning zijn corona-proof. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en verwachten dat ook van onze gasten.

Meer ruimte voor verwerking en ontspanning? Boek een lang weekend!

Een relatieweekend van 24 uur kan best intensief zijn. Als jullie meer ruimte willen voor verwerking of ontspanning dan kunnen wij ook een ‘lang’ relatieweekend aanbieden. We starten dan op donderdagavond en eindigen om 14.00 uur op zaterdagmiddag. Inhoudelijk lijkt een ‘lang’ weekend op een ‘standaard’ relatieweekend maar er is tussendoor meer tijd voor gesprek, verwerking, oefenen met wat jullie geleerd hebben en ruimte voor ontspanning of samen uit eten gaan. Beschikbare data voor de lange relatieweekenden (do-za) zijn hier te vinden.